Poker är ett socialt spel

Poker som socialt spel

Poker är onekligen ett socialt spel. Du har kanske inte funderat över det tidigare, men det finns likheter mellan att dricka kaffe och spela poker; det är en anledning att träffa vänner, precis som det är socialt att träffas på ett kafé. Om du tänker dig vännerna som träffas för att spela poker jämte vännerna som träffas på ett kafé, vad ser du då? Framför allt är det människor som umgås – som känner ett behov av att göra det. De sitter mot varandra och samtalar med varandra. Anledningarna till mötena skiljer sig åt, och så även vad som diskuteras, men det finns likväl en likhet i grunden.

Förmodligen vill de flesta som spelar poker också vinna pengar. Men i grunden tillfredsställs ett annat behov – nämligen att träffa vänner. Det är också anledningen till varför så många träffas över ett parti poker. Samtidigt finns det också en nerv i mötet, eftersom man genom skicklighet och tur dessutom kan vinna en summa pengar. För att poker ska förbli ett socialt spel och en rolig aktivitet, är det särskilt viktigt att man inte spelar för mer än man har råd att förlora.

Genom det sociala spelet i vardagsrummet lockas man också att spela turneringar online, eller turneringar IRL mot människor man ännu inte känner. Det är ett sätt att lära känna likasinnade från olika samhällsgrupper och på så sätt utöka sitt nätverk.

Det ena leder till det andra och den som utvecklar sitt spelande kan ta det till nästa nivå – att exempelvis åka utomlands på turneringar. Även om det blir ett ännu större tävlingsmoment, kan nog de flesta instämma i att det fortfarande är ett socialt spel snarare än något annat. En annan anledning till varför människor träffas för att spela poker är också för att det är roligt att tävla, oavsett om man kan vinna pengar eller ej.

Poker socialt spel