Kafferecept

Kafferecept för en stressig vardag

Det finns tillräckligt många kafferecept till att fylla både en och två böcker. Den inbitne kaffedrickaren vet hur han eller hon vill ha sitt kaffe, men det kan vara värt att prova andra kafferecept. Ibland vill man inte prova nya recept av den anledningen att det känns omständigt. Men det är enkelt! Kolla nedan på några enkla recept och låt dig inspireras.

Cappucino

En Cappucino är mycket enkel att göra. Vad du behöver är 4 matskedar espresso, 4 matskedar mjölkskum samt 4 matskedar mjölk. Först häller du espresson i din kopp och sedan den varma mjölken och mjölkskummet. Ja, det är inte svårare än så.

Capuccino jordgubb

Det är mycket gott att kombinera kaffe med glass. Du kan exempelvis göra en Capuccino jordgubb. Du behöver 6 centiliter espresso, 2 deciliter mjölk och dessutom lite jordgubbsglass – eller vilken smak du helst föredrar. Först behöver du skumma mjölken och sedan tillsätta glassen. Till sist häller du på espresson.

Café au Lait

För att göra en Café au Lait behöver du endast 1 deciliter bryggkaffe och en deciliter mjölk. Värm mjölken först, sedan häller du kaffet i ett glas och därefter kaffet. Klart!

Caffè Latte med chokladmjölk

Om du vill prova att göra en kombinerade kaffe- och chokladdryck kan du göra en Caffè Latte med chokladmjölk. Vad du behöver är 4 matskedar espresso samt 2,5 deciliter chokladmjölk. Efter att du hällt espresson i glaset ska du värma och skumma chokladmjölken och sedan hälla chokladmjölken över espresson. Om du vill kan du även garnera med lite kakao.

Som du märker är kafferecepten mycket enkla, och det är också meningen. I en annars stressig tillvaro ska det vara enkelt att göra en god kaffedryck, när du vill varva ned och samla dina tankar under exempelvis din lunchrast. Förhoppningsvis har du inspirerats av recepten och vågar prova åtminstone ett av dem.

Kafferecept